Jumaat, 20 November 2009

VIRUS MELALUI YM

Assalamualaikum kepada semua cawangan, diharapkan semua cawangan jangan layan sebarang mesej @ link @ apa-apa web yang agak ganjil dan pelik dari YM mana-mana cawangan untuk mengelakkan sebarang virus yang akan merosakkan sistem komputer anda. Contoh mesej virus yang dikenal pasti yang terdapat di dalam YM : http//www.#@$%^&*&$%^^$#@(*(^%$$smilley

Mana-mana cawangan yang sudah tertekan accept seperti yang tertera di atas, sila hubungi di talian HOTLINE 012-4131904 untuk membaik pulih sistem. Sekian terima kasih.

PERHATIAN UNTUK STAF CAWANGAN

Assalamualaikum kepada Staf-staf Cawangan. Berikut adalah perkara-perkara yang perlu di ambil perhatian dan peringatan. Sila baca arahan-arahan di bawah:-


  1. Peringatan terakhir buat semua cawangan agar berhati-hati semasa membuat penjualan di cawangan. Hanya Cek Marketing & Cek Dalaman sahaja yang dibenarkan semasa proses penjualan di cawangan. Sekian terima kasih.
  2. Pihak atasan masih mendapati bahawa masih ada Staf-staf Cawangan yang membenarkan pembelian atas nama Agen Stok. Pihak atasan akan mengambil tindakan tegas sekiranya mendapati melanggar segala arahan tersebut. Sekian terima kasih.

SOFTWARE TEAM VIEWER

Software Team Viewer

Kepada Staf-staf Cawangan, adalah dimaklumkan bahawa No ID & Password di dalam Software Team Viewer (seperti gambar rajah di atas) tidak dibenarkan sama sekali memberi/menyebarkan kepada sesiapa pun kecuali dari Pusat Operasi dan Bahagian MIS sahaja. Hal ini dilakukan adalah bahawa untuk memastikan langkah-langkah keselamatan yang rapi dan berkesan supaya kecurian data-data yang ada di dalam komputer di setiap cawangan masing-masing dapat dibendung. Segala kerjasama anda semua amatlah dihargai, sekian terima kasih.