Rabu, 9 Disember 2009

SENARAI NAMA BAGI KURSUS PENGHAYATAN UNTUK STAF RADIX BAKERY HOUSE

Kursus Penghayatan Untuk Staf Radix Bakery House Zon Timur

TIPS KESIHATAN

Perut Buncit,sering kali menguji ketabahan seseorang. Bagi yang melalui sering terganggu,rendah diri dan penampilannya dihalayak ramai agak terbatas . Pelbagai ubatan dan petua telah dicuba bagi menghilangkan masalah perut buncit.

Banyak produk di Pasaran untuk memulihkan perut buncit , ada diantaranya jenis yang dikuatiri kesuciannya malah pengunaannya diragukan keberkesanannya.

Produk Hpa ( STOMA K )dicadangkan untuk menurunkan berat badan seterusnya menghilangkan masalah perut buncit. Perbezaaan produk pelansing yang ada dipasaran kebanyakan mengunakan bahan kimia yang boleh menyebabkan kesan sampingan.

Bersama ini saya sediakan petua bagi mereka yang inginkan tubuh badan idaman disamping penggunaan Stoma K sebagai bantuan mencepatkan penurunan berat badan.

Bagi mereka yang merasa dirinya gemuk kerana banyak air,saya syorkan mereka teruskan meminum air yang banyak ini kerana air akan mencairkan sodium dalam badan dan seterusnua akan keluar dari sistem. Selain itu juga air berfungsi mengeluarkan segala toksik yang terkandung di dalam tubuh.

Makanlah dengan tertib jangan gelojoh,akibatnya anda akan menelannya dengan cepat .makanan yang tidak hancur akan masuk bersama udara ke dalam usus menyebabkan ianya akan tersangkut-sangkut hingga membentuk gas yang menjadi punca perut menggelembung.

Jika terlalu banyak mengambil garam dalam makanan juga boleh menyebabkan perut buncit . ini kerana akan menambah sodium di dalam cairan tubuh seterusnya akan melambatkan makanisma sehingga mendorong air akan keluar melalui sel, akibatnya terasa penuh dan buncit.

Perlu mengambil makanan sirat bagi mengimbangi penyimpanan air yang menyebabkan perut buncit. Pilihan makanan buah-buahan yang mengandungi banyak air.

Pastikan anda tidak menghadapi masalah sembelit atau tidak lawas pembuangan air,ianya juga boleh menyebabkan anda menghadapi masalah buncit perut. Bagi mengatasi masalah sembelit HPA ada menyediakan herba PELAWAS bagi menyelesaikan mereka yang ada masalah sembelit.

Aktiflah dengan kegiatan yang membantu mengerakkan cairan dalam perut keluar melalui jaringan dan masuk ke dalam saluran darah dimana ia akan dikeluarkan melalui peluh.

Beriktiarlah menurunkan berat badan dan menghilangkan masalah perut buncit. Berdisplin dalam kehidupan,beriadah disamping penggunaan produk yang disyorkan.

PBC BAGI KAWASAN ZON TIMUR

Sila KLIK gambar di atas untuk paparan yang besar