Selasa, 26 Oktober 2010

DILEMA AYAM

Assalamu’alaikum wrh wbt, tetamu ziarah sekalian,
Sejenak saya teringat tentang hadith yang lebih kurang menyebut berkenaan di akhir zaman, kita tidak ada makanan selain daripada zikir semata-mata. Terfikir saya, adakah hadith tersebut perlu difahami dengan makna takwilan ataupun sememangnya hadith itu difahami secara langsung begitu, tanpa sebarang tafsiran. Saya kaitkan pula dengan trend zaman sekarang di mana makanan yang dihidangkan setiap hari kepada umat Islam terutamanya, banyak mengandungi bahan-bahan yang meragukan dan kadangkala sampai juga ke tahap haram.

JELLY GAMAT HPA

Berikut adalah sebahagian penerangan daripada Professor Madya Dr. Zaiton Hassan mengenai Jelly Gamat HPA. Beliau telah menjalankan kajian tentang gamat selama 10 tahun dan merantau ke seluruh dunia mencari gamat. Jelly Gamat HPA mengandungi Gamat, Habbatus Sauda dan Kolagen daripada ikan. BACA Selanjutnya

MEGA 3 HPA

Produk ini khusus menggunakan Ikan Tenggiri Biru dari Lautan Artik ini mempunyai kadar DHA yang tinggi jika dibandingkan dengan ikan-ikan laut yang lain.Produk yang mengandungi asid lemak EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), LLA (Linolenik Acid), asid amino kompleks dan mineral. Omega3 Softgel menggunakan sumber dari ikan laut dalam yang diperolehi di kawasan Artik yang dikenalpasti mengandungi bahan tersebut. Kajian dari para pakar pemakanan kesihatan mendapati ikan yang terdapat di sekitar kawasan laut Artik seperti Tenggiri Biru, Kod, Solomon dan sebagainya mempunyai kadar EPA dan DHA yang tinggi. Klik Untuk Baca Selanjutnya »

JAWATAN KOSONG : GURU BAHASA INGGERIS

Madrasah HPA memerlukan guru Bahasa Inggeris utk mendidik anak-anak berumur dari 7-12 tahun, 13-17 tahun dan 18-dewasa. Sila emailkan resume kepada zaimah_hpa@yahoo.com. Terima kasih
Madrasah HPA is hiring educators to teach English to children age 7-12, 13-17 and 18-adults. Kindly email your resumes to zaimah_hpa@yahoo.com Thank you.

PENERANGAN SISTEM ONLINE DI TERENGGANU

Taklimat sistem online sedang bermula


Sesi taklimat dan penerangan sistem online yang sedang berlangsung di dewan HPA Terengganu 1 sekitar pada pukul 9.00 pagi. Insya Allah sesi taklimat ini akan tamat pada pukul 4.00 petang.