Khamis, 1 April 2010

PENJUALAN ZON

Petikan dari Blog Pengarah Urusan

Penjualan di Zon timur dan zon utara kini sama setanding. Peningkatan jualan harian melebihi rm145k sering beriringan dan pembukaan cawangan-cawangan baru di Utara nampaknya lebih pesat dibandingkan Zon Timur. Namun bagitu prestasi jualan cawangan setempat pula menampakan Zon Pantai Timur lebih menyerlah. Dikira daripada jumlah PBC pula mendapati sama-sama rancak dengan kepimpinan yang kebanyakanya menjurus kepada penghayatan ugama.
Kita masih menunggu zon mana yang akan berjaya mencipta jualan 200k sehari antara zon-zon yang ada.Zon selatan juga telah keluar dari garisan lama penjualan 50k sehari kepada 80k dan diharapkan program gen 2 pada awal april akan melonjakan jualan zon kepada 100k sehari. Zon tengah juga mengejar jualan ketiga terbanyak dengan pendapatan rm120k sehari dan sekali sekala melompat ke 140k. Zon Borneo di bawah pengurusan baru (en Izham) mula meletakan target sebulan 1 juta dan PBC serta KPJ terus berjalan.InsyaAllah.
Berjayakan penjualan HPA mencapai target 20 juta sebulan? Nanti kita lihat bagaimana seluruh kepimpinan MLMS HPA mengembeling tenaga bersama untuk mencapai cita-cita ini. InsyaAllah.

Foto: HPA Cawangan Kuala Terengganu 1 di Bukit Kecil (Dekat JPJ Terengganu) diatasnya terdapat homestay HPA sebanyak 4 bilik dan Dewan HPA. No Tel Cawangan : 09-6229519


ALBUM HPA RAIHAN LARIS


Kumpulan Raihan dengan album baru mereka.

PENJUALAN album Musafir Perjuangan, buah tangan terbaru kumpulan nasyid terkenal, Raihan mendapat sambutan cukup menggalakkan apabila setakat ini sudah mencecah 12,000 unit selepas dua minggu berada di pasaran di seluruh negara.

Ketua kumpulannya, Che Amran Idris, berkata album ke-10 daripada Raihan itu turut memuatkan lagu termasuk Nun Disana, Musafir, Tanpa Agama, Allah Is Coming dan God Is Light menerima sambutan baik daripada peminat tanah air.

“Lagu-lagu yang dimuatkan dalam album kami adalah lagu nasyid lama yang dirakamkan semula supaya peminat dapat mengenali dan mengingati konsep yang dibawa oleh Raihan.

“Sambutan yang diterima sejak pelancaran pada 17 Mac lalu memang menggalakkan dan kami amat bersyukur dengan penjualan album setakat ini,” katanya ketika mengadakan majlis ramah mesra bersama media di Kota Bharu, Kelantan, semalam.

Turut hadir tiga ahli Raihan yang lain, Abu Bakar Md yatim, 40, Amran Ibrahim, 38, dan Zulfadli Mustaza, 25. Mengenai sambutan peminat Raihan di Kelantan, Che Amran bersyukur apabila jualan bagi album berkenaan hampir mencecah 2,000 unit setakat ini, satu jumlah yang boleh dibanggakan. “Sambutan yang diberikan oleh peminat kami sepanjang promosi di Kelantan amat meyakinkan dan setakat ini, jualan album yang berjaya dikutip hampir 2,000 unit . “Dengan sambutan yang memberangsangkan ini, Insya Allah kami akan membuat cetakan kedua bagi memenuhi permintaan peminat di tanah air,” katanya. Selain itu, Che Amran berkata, pengedaran album itu dilakukan hasil gandingan Raihan bersama Syarikat HPA, Warner Music dan juga Wahyu Suci. “InsyaAllah pada penghujung April ini, kami akan melancar serta mengedarkan album ini di pasaran Indonesia iaitu di Jakarta dan Semarang, manakala pada bulan Mei kami akan ke Perth, Australia. “Kami juga akan menghadiri Festival Muzik di London pada Jun ini, selain itu ke Melbourne dan Sydney pada bulan berikutnya, tujuan kami membawa album kami ini ke Indonesia adalah disebabkan pasarannya yang luas dan sambutan penduduk yang amat menggalakkan sebelum ini,” katanya.

PEMBUKAAN CAWANGAN PENGKALAN KUBURSILA BUAT HEBAHAN DI CAWANGAN ANDA !!!

MAJLIS TANDA TANGAN PERSETUJUAN PEMBELIAN MENARA HPA


Majlis bersejarah. Majlis tanda tangan persetujuan pembelian Menara HPA di Shah Alam. Berharga RM60 Juta

Pada : 6hb April 2010 Masa : 11.00 Pagi.
Tempat : Perkarangan Menara HPA, Lot 1065 dan 1066, Phase 19, No.7 Persiaran Sukan, Laman Seri Business park, Sek 13 40100 Shah Alam, Selangor
Kehadiran: Pengarah Urusan HPA, Pengarah Urusan SME BANK, PENGARAH URUSAN TTDI

Kelab Komuniti KPT, KPS, KPA, KPU dan Cawangan HPA sila buat hebahan
Semua dijemput hadir.