Selasa, 24 November 2009

KOSMETIK LEMAK MANUSIA


KOSMETIK LEMAK MANUSIA, Lemak manusia RM50,820 seliter, dijadikan sabun,pelincir,ubat dan krim kecantikan. Berlaku di Peru Lima, bagaimana penduduk tempatan telah dijadikan mangsa memperdagangkan lemak dan tisu manusia sebagai bahan kosmetik di Eropah.

“Lemak (manusia) itu dibeli oleh konspirator Itali sebelum dihantar untuk pengkomersialan ke makmal di Eropah, “ kata Pendakwa raya Jorge Sans Quiroz.
Kes ini mula terbongkar berikutan penemuan sebotol lemak manusia yang cuba diseludup keluar dari bandar Hua-nuca Andes ke Lima baru-baru ini.

Pihak berkuasa perubatan telah dihubungi agensi berita The Associated Press berkata ,lemak manusia digunakan sebagai agen antipenuaan tetapi sering didapati daripada ekstrak lemak pesakit yang menjani prosedur membuang lemak dibahagian perut dan dan punggung.

Pakar kulit Universiti Yale,Dr.Lisa Do-nofrio mendakwa, “ Ekstrak lemak manusia “ dapat membantu kulit menjadi segar.

“ Ada risiko reaksi imunologi yang boleh membawa maut jika lemak manusia digunakan,”kata profesor dematologi Cornell Weill Medical College di New York, Dr.Neil Sadick.

Hati-hatilah kepada rakan-rakan seperjuangan inginkan kejelitaan,nampak menarik namun pemilihan komestik biarlah teliti ,biarlah sah logo halalnya,kekadang sedap dimata,kesannya bukan sahaja haram tetapi kesan sampingannya memburukkan kecantikan.
Pilihan paling tepat ialah produk komestik HPA,centella white untuk pilihan pengguna yang pentingkan halal lagi suci.

AKTIKEL INI DI PETIK DARI AKHBAR KOSMO BERTARIKH 21 NOVEMBER 2009

POSTER IKLAN HERBALIS MUDA

Sila KLIK gambar di atas untuk paparan yang lebih besar